Cizrnové rajčatové curry

28.12.2020

Curry miluju, to už víte. Tohle je ale to, který doma děláme nejčastěji. Mám ho ráda, protože je opět rychlý, jednoduchý a finančně nenáročný, což třeba studenti většinou dost ocení. Samozřejmě si ho můžete udělat tak ostrý, jak uznáte za vhodný, proto v receptu u chilli není uvedený množství - každej to má prostě rád jinak. Taky je super si k němu místo rýže uvařit třeba brambory a ty vmíchat přímo do směsi. Přidat do něj ale můžete i zeleninu, my často dáváme třeba mrkev, červenou papriku nebo žampiony. Tohle je zkrátka takovej základní recept, můžete si s ním ale samozřejmě pohrát jakkoliv se vám zlíbí.

Tak jdem na to!

Ingredience:

Cca na 3 porce:

  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čerstvé rajče
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka cizrny (případně 240 g uvařené cizrny)
  • 1/2 plechovky kokosovýho mlíka (můžete dát i celou plechovku, záleží jak moc krémové a tekuté curry chcete mít)
  • 2 lžičky indickýho kari
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky drcenýho římskýho kmínu 
  • sůl podle chuti
  • chilli (nemusí být)

Postup:

1.
Nejdříve si připravte přílohu. Můžete si uvařit samotnou rýži, případně do ní přidat římskej kmín nebo uvařenou quinou, tady se chutím meze nekladou!

2.
Na větší pánvi si osmahneme na troše oleje cibulku a rozmačkaný česnek. Jakmile cibulka změkne, přisypeme všechno koření kromě chilli a soli. Necháme koření hezky provonět, přidáme rajčata z plechovky a promícháme.

3.
Jakmile směs začne bublat, přidáme uvařenou cizrnu, na kostičky nakrájené rajče a necháme chvíli povařit. Nakonec ještě přidáme kokosové mléko, chilli a sůl, chvíli povaříme a můžeme podávat.

4.
Těsně před přidáním kokosového mléka si taky můžete na páře připravit trošku brokolice, která se ke curry skvěle hodí!


Tak dobrou chuť!


Poznámka:
Curry je výborný, pokud je posypaný koriandrem! Samozřejmě ne každej ho má rád a ne každej ho má vždycky doma, ale pokud budete mít a rádi ho máte, je to suprová tečka nakonec! :)


Na drobenkovej koláč jsem si vzpomněla nedávno při vítání jara a uvědomila jsem si, že jsem vlastně jeho veganskou verzi ještě nikdy nezkoušela. Když jsem byla malá, moje máma dělávala drobenkový koláče snad s jakýmkoliv ovocem od meruněk přes švestky až po rybíz a já ho naprosto milovala. Vzala jsem tedy naše starý neveganský recepty a přepsala je...

Curry miluju, to už víte. Tohle je ale to, který doma děláme nejčastěji. Mám ho ráda, protože je opět rychlý, jednoduchý a finančně nenáročný, což třeba studenti většinou dost ocení. Samozřejmě si ho můžete udělat tak ostrý, jak uznáte za vhodný, proto v receptu u chilli není uvedený množství - každej to má prostě rád jinak. Taky je super si...

Na tomhle receptu mám ráda jednu věc - do 45 minut máte hotovo, a to i s úklidem! Je to parádička, protože skořicový rolky se většinou musí nechávat kynout a trvají tak docela dlouho. Tyhle jsou ale speciálně udělaný tak, aby kynout nemusely a vy je tím pádem stihnete udělat klidně i na poslední chvíli na nějakou návštěvu. Je to...


Sledujte mě taky na instagramu nebo na facebooku

© 2020 Plant-based Karolina

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky